O filă dintr-o stare!

  Cuvinte adunate dintr-o carte!

  Sunt momente când vreau să văd cu ochii minţii lumi paralele şi locuri diferite. Ai încercat să îţi imaginezi ce descriu cuvintele? O lume din cuvinte? Sau chipuri cu asemănări ciudate? 
  Priveşte cuvinte şi...

  Imaginaţia o ia la fugă şi cu fiecare cuvânt construieşte bucată cu bucată o poveste desprinsă din lumi paralele şi îndepărtate. Sunt momente când mă cufund în poveste şi fac parte din ea, alteori sunt personajul principal şi uneori omul din umbră care priveşte acţiunea.
  Cu fiecare filă trecută prin filtrul minţii mele descopăr oameni, locuri, chipuri, suflete. Îi descopăr prin cuvinte, crezând că îi ştiu de o viaţă. Poate o descriere, poate o asemănare, poate o legătură cu un loc îndepărtat, poate despre mine, poate despre tine şi poate despre noi.

  Sunt momente când alerg prin lume în căutarea unor chipuri care aduc asemănări cu cele găsite în poveste. Poate alte momente când regăsesc trecuturi în fila desprinsă dintr-o carte şi mă cuprinde nostalgia clipelor de odinoara. 
  Poate fi povestea mea, povestea ta şi poate povestea noastră. Poveşti cu oameni, poveşti cu locuri, poveşti cu lumi paralele...

  Cuvinte presărate pe coli albe şi atât.
  Cum văd eu această lume a cuvintelor...
  Este un drum de o imensă întindere cu poveşti aruncate ici-colo. Păşeşti pe acest drum şi eşti cuprins de o învăluire caldă. Cu fiecare pas ţi se deschid în faţa ochilor lumi diferite, lumi cu personaje din poveştile din copilărie pe care mama şi tata le citeau înainte de culcare, lumi cu animale şi prinţese, lumi cu oameni în poveşti de viaţă reale şi poate lumi cu fiecare dintre noi şi poveştile lor. Te apleci şi cuprinzi o carte în mână şi apoi păşeşti în continuare pe drumul povestirii.

  Nu realizezi dacă e realitate sau deja eşti în poveste. Nu realizezi dacă e povestea unui personaj sau tu eşti personajul. Nu realizezi dacă trebuie să păşeşti înainte sau să rămâi pe loc. Tot ce ştii este că faci parte dintr-o lume, o lume care şi-a deschis porţile înaintea ta.

Şi tu eşti în căutarea unei lumi cu asemănări ciudate?

Citeşte. Caută cuvinte. Caută asemănări. Şi priveşte în jur. 

Vin în întâmpinarea voastră cu trei propuneri:

1. "Oamenii fericiţi citesc şi beau cafea"-Agnes Martin- Lugand



2. "Tot ce nu ţi-am spus"-Celeste Ng


3. "Fata din tren" - Paula Hawkins



GRAŢIELA NANU

Comentarii

Postări populare