Jurnal de călătorie: Braşov, Sinaia, Buşteni

  Se apropia ultima lună de vară...Şi anume: AUGUST

  Vara aceasta mi-am propus ca fiecare lună să fie marcată cu un eveniment. Aşa că m-am decis că o plimbare la munte nu va strica pentru un sfârşit de vară memorabil.
   Au urmat zile în care trebuia să mă decid unde aş vrea să merg. 

   Într-un final am ales să vizitez oraşele: Braşov, Sinaia, Buşteni

  Astfel în dimineaţa de 02.08.2016 am plecat în căutarea celor mai frumoase locuri de pe Valea Prahovei. Aveam să îmi petrec câteva zile în explorarea locurilor minunate din România. 
Când vine vorba de România, la capitolul turism, pur şi simplu avem cu ce să ne mândrim. 

#RomaniaFrumoasa


  Am imortalizat într-o fotografie cel mai frumos răsărit într-o zi de August, luna lui gustar.

  BRAŞOV

  Oraşul Braşov este situat în centrul ţării, înconjurat de Carpaţii de Sud şi face parte din regiunea Transilvania. Acest oraş m-a cucerit din prima, ulterior devenind unul dintre oraşele mele preferate. Ajungând aici am dat repede un search, unde am găsit atracţiile turistice ale oraşului. Am vizitat Piaţa Sfatului, Biserica Neagră şi am urcat sus pe Tâmpa.


Piata Sfatului
  De foarte mult timp îmi doream să ajung acolo sus, mai aproape de nori unde este inscripţionat numele oraşului. Şi am plecat într-acolo. 
   Cum îmbrăcămintea nu îmi permitea, având nevoie de un echipament special, am hotărât să urcăm cu telecabina până acolo. Surprinderea a fost mare în momentul când mi-am dat seama că aveam să citesc numele oraşului cu spatele, fiind greu accesibil să privesc din faţă. Dar am reuşit să o facem şi pe aceasta.




                           

   Apoi am plecat să vizităm Biserica Neagră. Cum fotografiile sunt interzise când păşeşti înăuntru, am ales să privesc totul în cel mai mic detaliu şi pot spune că am rămas surprinsă. Am aflat că aceasta este cel mai mare edificiu de cult în stil gotic şi că este unul dintre cele mai reprezentative monumente din România.

Biserica Neagra

  SINAIA

  Oraşul Sinaia aşezat pe Valea Prahovei, numit şi Perla Carpaţilor este oraşul unde am decis să locuiesc pentru aceste zile. În fiecare dimineaţă admiram peisajul mirific de la balcon, aerul proaspăt mă înviora, iar roua de pe frunze era încă prezentă până în jurul orei 8:00. Plecam în călătoria mea cu o stare de bine pentru o nouă zi de explorare a locurilor.
 
Castelul Peles

              

Castelul Peles
              

Castelul Pelisor

                
  După aproximativ două ore de aşteptat la o coadă infernală, care credeam că nu se va mai termina, pentru cumpărarea biletelor de acces în Castelul Peleş, am intrat. 

  Fotografiile interzise înăuntru!

  Am avut parte de un ghid care prin tonalitatea vocii sale m-a lăsat fără cuvinte. Nu cred că avea mai mult de 25 de ani, însă felul în care vorbea despre fiecare încăpere în parte, aveai impresia că fusese de faţă în acele momente despre care ne povestea. S-a dovedit că aşteptarea nu a fost în zadar.

  BUŞTENI

  Buşteni situat pe Valea Prahovei la 37 km de Braşov, a fost un alt punct turistic pe care îmi propusesem să îl explorez. Am împărţit în două zile şi astfel, într-una din zile aveam să vizitez Cascada Urlătoarea şi Cascada Valea Spumoasă şi într-alta să urc la Sfinxul, Babele şi Crucea Caraiman.

  Prima zi: Cascada Urlătoarea şi Cascada Valea Spumoasă

  Chiar dacă lipsea cu desăvârşire echipamentul special pentru acest cadru montan, nimic nu m-a oprit să urc într-acolo. Drumul anevoios, cărările înguste, pădurea şi turiştii au luat parte la călătoria mea spre aceste locuri. Într-un final am ajuns...


  Am rămas aproape de cascadă pentru câteva momente. Picăturile de apă veneau grăbite spre mine. Apa rece îmi răcorea faţa şi îmi reveneam după drumul lung până acolo.

Cascada Urlatoarea
  Mi-am tras răsuflarea şi am pornit spre Cascada Valea Spumoasă. De data aceasta drumul era mult mai periculos, dar nu am renunţat.

Cascada Valea Spumoasa


   Am finalizat ziua fericită că am reuşit că ajung aici.

   A doua zi:

   Urma ziua în care aveam să explorez Munţii Bucegi. Dis-de-dimineaţă am plecat să ocupăm un loc în aşteptarea telecabinei, însă când am ajuns, am rămas surprinsă, că alţi turişti mai matinali ajunseseră înaintea mea. De la ora 8:00 până la ora 12:00 am stat la o coadă infernala. Deja mă obişnuisem cu cozile acestea infernale. Dar a meritat toată aşteptarea mea.

                             

   În jur de 20 de minute aveam să ajung pe platoul Munţilor Bucegi. Aveam să rămân surprinsă de tot ceea ce vedeam în jurul meu.

Crucea Caraiman






  Imaginile vorbesc de la sine...


  Vacanţa a luat sfârşit cu alte plimbări de seară, alegerea suvenirurilor pentru cei dragi şi am plecat spre casă cu amintiri de neuitat.


GRAŢIELA NANU







                             


                                           


Comentarii

Postări populare