Motivația în sesiune!

Cu toții cunoaștem această perioadă a maturității, perioada din viața studenților și anume, sesiunea.
Dar ce ne motivează pe tot parcursul perioadei și ce ne face să rămânem focusați pe finalizarea examenelor semestriale, pot reprezenta de cele mai multe ori, cele mai mari bătăi de cap.
 
Pentru mine "a fi motivat" îl pot asocia cu verbul "a fi focusat". Motivația nu vine de la lucruri, oamenii din jur, ci de la propria persoană. Nimic nu poți realiza dacă nu te motivezi tu pe tine însuți, iar a te cunoaște pe tine, plăcerile și neplăcerile, înseamnă a ști cine ești și ce vrei tu de la tine și pentru tine.
 
Perioada asta este cel mai bun moment în care îți testezi răbdarea, concentrarea și motivația. Perioada în care fiecare lucru din jur îl percepi a fi mult mai important decât a memora pagini întregi cu noțiuni, care de cele mai multe ori, nu știu cât de mult te va lăsa viața să le folosești.
 
Însă motivația poate fi principalul punct de sprijin în toată această perioadă.
Motivează-te zilnic!
Motivează-te dimineața!
Motivează-te seara!
Motivează-te în orice moment care este favorabil ție!
 
Fiecare lucru pe care îl realizăm este din propria voință și noi suntem răspunzători de cele întâmplate. Astfel setează-ți alarme, setează-ți obiective, setează-ți așteptări. Focusează-te pe ele și acționează!
 
Setează-ți alarma de dimineață! Nu o amâna, ci trezește-te. Pregătește-ți micul dejun, aruncă un ochi pe cele întâmplate în mediul online, apoi oprește orice sursă de internet, pentru a nu te distrage și pregătește-te.
 
Setează-ți un obiectiv al zilei! Pregătește dinainte toate materiale de studiu necesare examenului respectiv și începe să îți planifici timpul. Setează-ți un timp anume pentru memorarea anumitor capitole, probleme, ecuații, studii de caz și setează alarma care te va anunța că timpul a expirat.
 
Setează-ți pauze! Puterea de memorare și concentrare poate dispărea la un moment dat. Așa că îți propun să te ridici de la masa de lucru, întinde-te, odihnește-ți corpul, plimbă-te prin apartament, cameră de cămin, sală de lectură, aruncă un ochi pe fereastră, relaxează-ți ochii, mănâncă ceva, bea un pahar de apă și întoarce-te la lucru.
 
Nu îmi rămâne altceva decât să vă urez o perioadă cât mai liniștită, să vă focusați pe ce este mai important pentru voi și multă putere de concentrare.
 
 
 
Mă întreb oare?... Voi ce metode folosiți pentru a vă menține motivați în perioada aceasta?
 
GRAȚIELA NANU
 
 
 
 

Comentarii

Postări populare